za. apr 1st, 2023

Spijkerbroeken of tegenwoordig beter bekend als jeans, worden al jarenlang gedragen. Door de jaren heen zijn er echter wel verschillen op te merken in welke modellen er het meest populair zijn. Er is in ieder geval bekend dat Levi Strauss in het jaar 1873 octrooi heeft gekregen voor broeken gemaakt van denim, welke met klinknagels verstevigd zijn bij de zakken.

Deze denim broeken waren op de markt gebracht voor mijnwerkers, waarbij ze later tevens geschikt werden bevonden als werkkleding in het algemeen. Pas jaren laten bleek de jeans populair te worden om als gewone broek te dragen, puur omdat het in de mode was gekomen. Sindsdien is de jeans niet meer weg te denken in het straatbeeld. Echter zijn er dus wel door de jaren heen heel wat variaties op de markt gekomen.

Skinny Jeans

Deze variatie jeans is de laatste jaren in het westen erg populair geworden. Het is een spijkerbroek welke strak om het lichaam heen zit, wat de naam al doet vermoeden. Ondanks dat de skinny jeans eigenlijk helemaal niet zo comfortabel zijn in het aan en uittrekken, blijken ze toch razend populair te zijn.

Stone washing

Was het eerder nog tijd voor een nieuwe spijkerbroek wanneer deze vaal werden, tegenwoordig koopt men ze zo. Deze jeans worden gemaakt van spijkerstof maar voordat ze in de winkelschappen belanden worden ze met puimsteen in een soort van wasmachine gegooid waardoor ze een versleten uiterlijk krijgen. Doordat de stof beschadigd is, voelt de stof een stuk soepeler aan.

Ripped Jeans

Deze jeans worden vaak in stone wash model uitgebracht maar dit hoeft niet. Ripped Jeans zijn spijkerbroeken die je in de winkel koopt met een gat erin. Of eigenlijk vaker met meerdere gaten erin gescheurd. Deze jeans zijn in de jaren 70 erg populair geworden, waarna ze voor een periode minder vaak werden gedragen. Maar net zoals bij vele kledingstukken, zijn ze daarna weer enorm populair geworden.

Door adminde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *