za. apr 1st, 2023

Als huiseigenaar is het niet ongewoon om je oude interieur op een gegeven moment beu te worden. Je begint na te denken over hoe je het kunt bijwerken en een nieuw leven kunt geven. Een populaire trend is het moderniseren van vintage interieur, waarbij het gevoel van het verleden behouden blijft, maar er een moderne draai aan wordt gegeven. In deze blog bespreken we verschillende tips en idee├źn voor het moderniseren van vintage interieur.

Verven

Om uw oude interieur een nieuwe, moderne uitstraling te geven is kleurgebruik erg belangrijk. Door de muren te schilderen in een eigentijdse kleur krijgt de gehele woning een modernere uitstraling. Kies bijvoorbeeld eens voor wat frissere, fellere kleuren zoals okergeel of smaragdgroen. Let goed op dat je een kleur kiest die goed past bij de stijl van je oude interieur maar die er toch een moderne twist aan geeft. Wat we namelijk niet willen bereiken is dat al het meubilair plotseling niet meer goed staat in de woning.

Naast het verven van een muur kun je ook kiezen voor het plaatsen van behang, dat is namelijk weer helemaal in de mode! Kies voor een behang met een moderne print of in een eigentijdse kleur om de muren een nieuwe look te geven. Er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen, van abstracte patronen tot papierbehang met een frisse kleur.

Minimalistische meubels

Oude meubels zijn vaak groot, onhandig en opvallend. Minimalistische meubels maken vaak gebruik van strakke lijnen waarmee je je interieur direct een modernere uitstraling geeft. Kies bijvoorbeeld voor moderne stoelen die gebruik maken van slanke poten en een rechte rugleuning.

Een goed voorbeeld van minimalistische meubels is bijvoorbeeld het merk Brees New World, dit merk gebruikt alle eerder genoemde kenmerken van moderne meubels. Het gebruikt speelse accenten die ergonomisch gevormd zijn. Brees New World kopen? Dat kan door op de link te klikken.

Oud & nieuw

Een interieur dat alleen uit vintage meubelen en accessoires bestaat, kan al snel gedateerd aanvoelen. Door oudere items te combineren met moderne elementen ontstaat er een eigentijdse inrichting met oudere elementen. Zo kun je kiezen voor een moderne lamp op een vintage bijzettafeltje of een strakke, moderne spiegel aan de wand boven een oude kast.

Een modern interieur kan al snel kil en onpersoonlijk aanvoelen. Om dit te voorkomen kun je natuurlijke materialen gebruiken, zoals hout of riet. Deze materialen zorgen voor warmte en sfeer in huis. Denk bijvoorbeeld aan een houten salontafel of een rieten stoel.

Accessoires

Er is niet altijd een grote aanpassing nodig om je woning een moderner interieur te geven. Het kan bijvoorbeeld al voldoende zijn om enkele accessoires in je woning te vervangen. Zo kun je enkele nieuwe vazen in de vensterbank neerzetten, een paar nieuwe fotolijsten kopen of een nieuw vloerkleed kopen. Ook moderne kussens in moderne kleuren kunnen al veel bijdragen.

Je kan ook gebruik maken van nieuwe kunst om je woning te moderniseren. Een opvallend schilderij of een uniek beeldhouwwerk kan een echte eyecatcher zijn en kan helpen om een verouderd interieur nieuw leven in te blazen. Kies voor moderne kunstwerken in heldere kleuren en strakke lijnen om de stijl van het interieur te vernieuwen.

Verlichting

Moderne verlichting kan de sfeer in je huis aanzienlijk veranderen. Kies voor een moderne hanglamp, vloer- of wandlamp om je interieur een meer eigentijdse uitstraling te geven. Dimbare LED-lampen kunnen voor functionele en moderne verlichting zorgen. Je kan ook gebruik maken van slimme lampen voor een functionele verlichting in huis. Dit zijn lampen die je via je telefoon aan en uit kan doen en hiermee ook kan dimmen.

Door adminde